حقوق - سیاوش ریحان صفت

همه چیز درباره حقوق ,دانلود کتاب , دانلود نمونه سوال , دانلود کتاب برای موبایل ,سوال و جواب حقوقی , مشاوره حقوقی

حقوق - سیاوش ریحان صفت

همه چیز درباره حقوق ,دانلود کتاب , دانلود نمونه سوال , دانلود کتاب برای موبایل ,سوال و جواب حقوقی , مشاوره حقوقی

آیا حق طلاق برای مرد عادلانه است؟ (خانم ها و آقایون نظر بدهند)

به موجب ماده 1133 مرد می تواند با مراجعه به دادگاه هر زمان که بخواهد زن خود را طلاق دهد.صراحت این ماده به گونه ای است که در عمل دست محاکم را از رسیدگی به پرونده بسته و رسیدگی شکلی را ممکن می سازد. به همین دلیل دادگاه به جای رسیدگی به علت طلاق معمولاً بیشتر وقت خود را صرف مسایلی چون مهریه و نفقه و موارد دیگر می کند. در چنین شرایطی با توجه به عدم استقلال اقتصادی زنان در ایران، فرهنگ روستایی و عشیره ای، سنت ها و عرف و آداب و رسوم ، فقر زنانه، فقدان یک نظام حمایتی برای زنانی که طلاق داده می شوند و دلایل متعد دیگر ، حق طلاق یکسویه می تواند شرایط بسیار نامطلوبی برای ادامه زندگی ایجاد کند ،شرایطی چون بی سرپناهی ، بی خانمانی و دهها آسیب اجتماعی که در یک نگاه حداقلی عزت ، کرامت ، آبرو و احترام زن را خدشه دار نماید، بخصوص که اگر گواهی عدم سازش از سوی دادگاه صادر شود و زن در مدت سه ماه به دفترخانه مراجعه نکند. صیغه طلاق جاری و به ثبت خواهد رسید و البته حق رجوع که در طلاق های رجعی پیش بینی شده به مرد اختیار می دهد تا یک طرفه تصمیم به برگرداندن وضع سابق نماید.....

ادامه مطلب ...

تاثیر محکومیتهای شوهر در حق طلاق (نوشته شده توسط قاضی بیات)

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های قانون خانواده از نظر کارشناسان و صاحب‌نظران این است که در آن صراحت و تاکید خاصی بر قوانین نیست و نظر قاضی در بسیاری از موارد مهم و سرنوشت‌ساز است. به همین دلیل است که قاضی می‌تواند درباره پرونده‌ای مانند «اعسار و تقسیط مهریه»، گاه برای یک پرونده پیش‌قسط تعیین کند و گاه فرد محکوم را از پرداخت پیش‌قسط معاف کند.  

  

در همین زمینه می‌توان به اختیاری اشاره کرد که بر اساس قانون درخصوص پرونده‌های طلاق داده شده و قاضی می‌تواند علاوه بر مواردی که در قانون ذکر شده، در صورت رویت موارد دیگر که سبب عسر و حرج زن می‌شود ‌ حکم به طلاق وی دهد.

ادامه مطلب ...

سوال (کاهش و افزایش اقساط مهریه)

سوال:سال 1384 همسرم مهریه خود را به اجرا گذاشت و با طی کردن مراحل قانونی، دادگاه حکم به تقسیط مهریه داد. برای کل مبلغ مهریه نیز پیش قسطی تعیین نشد. در حال حاضر، پرداخت ماهانه 2 سکه برای من با سختی و مشکل مواجه است. آیا می‌توانم از دادگاه تقاضای کاهش اقساط مهریه کنم؟ آیا ممکن است طی دادخواستی که به دادگاه ارائه می‌کنم، دادگاه به جای کاهش اقساط اقدام به افزایش میزان مهریه یا تعیین پیش قسط برای مهریه کند؟ لطفا مرا راهنمایی کنید. ساسان - ص از تهران  

 

از نظر قانون بحث اعسار چیزی نیست که اعتبار امر مختومه داشته باشد. به عبارت ساده‌تر اعسار امر حادثی است و این چنین نیست که بر اساس رای اولیه‌ای که از سوی دادگاه صادر شده، فردی برای همیشه معسر باشد. به همین دلیل شما در صورتی که احساس می‌کنید پرداخت این میزان مهریه برای شما با سختی و مشکل مواجه است، می‌توانید دلایل و مدارک خود را طی دادخواستی با عنوان «اعسار و تعدیل اقساط مهریه» به دادگاهی که در آن به پرداخت مهریه محکوم شده‌اید، ارائه کنید و دادگاه نیز در نوبت پرونده وارد رسیدگی خواهد شد. در این جلسه شما می‌توانید با معرفی شهود از دادگاه بخواهید تا ضمن شنیدن شهادت آنها نسبت به دادخواست شما اعلام‌نظر کند. البته همسر شما نیز می‌تواند با ارائه دادخواستی با موضوع «افزایش اقساط مهریه» از دادگاه تقاضای افزایش سکه‌های خود را کند. این دادخواست ممکن است به صورت جداگانه ارائه شود یا این‌که هنگام رسیدگی به پرونده «اعسار و تعدیل اقساط مهریه»، به صورت همزمان و توامان به دادخواست همسر شما نیز رسیدگی شود که در آن صورت همسر شما باید مدارکی را به دادگاه ارائه کند که بر اساس آن مشخص شود شما توان مالی بیشتری دارید و امکان پرداخت بیش از این میزان سکه را نیز دارید. ضمنا اگر همسر شما بتواند در هر زمانی، مال و اموالی از شما به واحد اجرای احکام دادگاه معرفی کند، در قالب پرونده اجرائیه‌ای که از طریق آن اقدام به پرداخت سکه می‌کنید، اموال شما به اندازه میزان بدهی مهریه شما توقیف خواهد شد. در پاسخ به بخش دوم سوال شما نیز باید بگویم که هر نوع دادخواستی که در این مرحله از سوی همسر شما ارائه شود، نمی‌تواند تاثیری در تعیین پیش قسط مجدد برای مهریه داشته باشد، زیرا درباره این موضوع دادگاه یک بار اظهارنظر کرده است و رای دادگاه اولیه از سوی همسر شما پذیرفته و به اجرا درآمده است و هر نوع اظهارنظر دادگاه تنها در حیطه پرداخت اقساط معنا می‌یابد و در صورتی که دادخواست شما رد شود، این امر منجر به تعیین پیش قسط برای مهریه نخواهد شد. با آرزوی رفع مشکل شما. سیاوش ریحان صفت

مهریه عندالمطالبه یا عندالاستطاعه؟؟؟؟؟

به اعتقاد فاطمه راکعی، عندالاستطاعه شدن پرداخت، اصل مهریه را زیر سوال می‌برد. کدام زن می‌توند اثبات کند که همسرش استطاعات و توان پرداخت مهریه را دارد، اما از آن سر باز می‌زند؟

 

فاطمه راکعی درباره اضافه شدن بند اختیاری پرداخت عندالاستطاعه مهریه در عقدنامه ازدواج، گفت: متاسفانه این موضوع از مواردی است که نشان می‌دهد، در میان برخی از مسوولان قانونگذاری و مسایل حقوقی و اجتماعی کشور تا چه اندازه گرایش‌های مردمحور و مردسالارانه وجود دارد.

راکعی ادامه داد: این در شرایطی است که زنان ما سال‌هاست تلاش می‌کنند در ابتدایی‌ترین حقوق اجتماعی همانند دیه و نظایر آن، شرایطی برابر با مردان داشته باشند.

وی با بیان این که سوءاستفاده از ازدواج و پیوند خانوادگی برای طلب مهریه سنگین توسط عده معدودی از زنان، مورد تایید هیچ کس به ویژه‌ عموم زنان کشور نیست، اظهار کرد: متاسفانه به علت بروز چند مورد طلب مهریه سنگین توسط برخی از زنان که مورد تایید ما هم نیست، عندالمطالبه بودن مهریه که در قانون، عرف و شرع به صراحت ذکرشده به عندالاستطاعه بودن در حال تغییر است.

رییس کمیته بانوان خانه احزاب افزود: عندالاستطاعه شدن پرداخت، اصل مهریه را زیر سوال می‌برد. کدام زن می‌توند اثبات کند که همسرش استطاعات و توان پرداخت مهریه را دارد، اما از آن سر باز می‌زند؟ آن‌هم در شرایطی که متاسفانه برخی مردان صادقانه عمل نمی‌کنند و اموال و دارای‌های خود را پنهان می‌کنند.

وی در پایان گفت: تلاش خواهیم کرد تا از عندالاستطاعه شدن پرداخت مهریه زنان به صورت قانون و عرف در کشور جلوگیری کنیم.